Nyheter

NSSK Säsongsavslutning April 2011

Oj vilken skotersäsong! Vem trodde att säsongen från ifjol skulle upprepa sig och bli ännu bättre och längre än den förra? NSSK investerade i en pistmaskin inför den här säsongen och många var det som påpekade att det var till den förra säsongen vi skulle ha haft den! Pistmaskinens intrång i klubbens verksamhet kan inte annat än betraktas som en otrolig succé och ett jättelyft för lederna i Njurunda, där det går att köra med den. Inför nästa säsong så behöver vi gå igenom ledsystemet och bredda lederna så att vår pistmaskin kommer fram och kan arbeta.

Skotervisningen i slutet av Januari var den mest besökta i klubbens historia. Ca 800-1000 personer kom till Myre för att provköra samtliga handlares nyheter 2011. Ett evenemang som prisades av både handlare och besökare. Vi kan knappt bärga oss till den 21 Januari 2012 då det är dags igen.
Aktiviteterna som vi genomförde hade ett antal deltagare. Kvällsturen, 7 skotrar och dess ägare som guidades av ordföranden från Myre till armsjön och sen vidare mot hornsjön. Efter lite felkörningar så landade turen på nästan 6 mil en kväll i början av februari. Hasselaturen, ett 15 tal skoteråkare som åkte ner till Hassela för en lunch på hotellet.

Inför nästa säsong kommer vi att anlita grävmaskiner i ännu större utsträckning än tidigare för att preparera våra leder så att de är i bästa skick inför nästa år. Har du några förslag på nya leder? NSSK är hela tiden öppna för att utöka ledsystemet så att trafikstörningar mellan skotrar, gående, hushåll m.m undviks. Skicka förslag via vår hemsida.

Ledansvar – Varför var leden där du bor inte så underhållen den här säsongen? Vi behöver fler som engagerar sig lokalt där ni bor. Nolby, Juniskär, Skottsund, Mjösund exempel på bostadsområden där många medlemmar bor. Har ni haft en usel anslutningsled? Hör då av er så att vi kan stödja er i röjning, ledpreparering m.m Klubben har stora resurser när det gäller ledbyggande i form av broar, ledstolp, grävning osv men det är ni som bor i dessa områden som måste engagera er för ingen annan kommer att göra det.
Ex, Juniskärsleden som är en anslutningsled för de som bor i Juniskär. Det är uteslutande Juniskärsbor som trafikerar den leden och då måste även viljan finnas från dem att vara med på ledröjning till hösten nere i Juniskär. Annars kommer den leden bara bli sämre och sämre…

Vad har vi då planerat framåt då säsongen på allvar börjar smälta bort?
På kvällen den 27:e April (onsdag) kl 18:00 kommer vi att samlas i Skedlo vid klubbens gemensamma lokal för att smörja upp skotrar, pistmaskin samt måla pistmaskinsgaraget. Om du som är medlem vill komma dit och bidra med din arbetsinsats så är du hjärtligt välkommen!
Ha nu en skön vår och njut av de sista skoterdagarna uppe i fjällen innan det är dags att ställa undan era kamrater för den här säsongen. OBS det är bara knappt 8 månader till JUL!
Mvh

Peter Pettersson med styrelse i NSSK

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.